Kjøpsprosess Nybygg

Slik foregår boligkjøpet  – En liten guide til en av livets viktigste avgjørelser

 

1. Begynn med å gå på visning og snakk med salgsansvarlig for å bli kjent med prosjektet og boligene. Les nøye gjennom prospektet og kopi av kontrakten med alle vedlegg. Det er viktig å være nøye for å få med seg alt, det er tross alt et stort og viktig kjøp det handler om.

2. Du må ha finansieringen i orden. Snakk med banken din og finn ut hvilken bolig du har råd til. Når dette er avklart og du har bestemt deg, kan du levere kjøpstilbud.

3. Boetablering sjekker finansieringen, og sender deg et akseptbrev om denne er i orden. Deretter finner man et passende tidspunkt for kontraktsmøte. Du mottar så en faktura på 10% av kjøpesummen.

4. Du vil bli invitert til tilvalgsmøter av din kunderådgiver. Det er mulig å gjøre tilvalg i din bolig ut fra vår interiørkatalog, innenfor gitte frister, med bistand fra kunderådgiveren. Vi vil også formidle kontakt med kjøkkenleverandøren.

5. Det holdes ett eller flere informasjonsmøter for alle som har kjøpt bolig i prosjektet. Her får man generell informasjon om eieform, forretningsfører, etablering av styret etc.

6. Det arrangeres byggeplassvisning der man får komme inn i bygget.

7. Noen uker før overleveringen gjennomføres det ferdigbefaring med en grundig sjekk av alle overflater og eventuelle tilvalg. Her noteres eventuelle utbedringer som skal gjøres før overtakelse.

8. Når fullt oppgjør er innbetalt, foretas overtakelse hvor du vil få en ny gjennomgang av boligen inkludert teknisk utstyr og praktisk bruk. Du mottar brukerveiledning, informasjon om leverandører, får nøklene, og kan flytte inn i ditt nye hjem.

9. For å sikre kvaliteten i leveransen blir du tilbudt en ettårsbefaring med representanter fra Boetablering.